Krewetki ze śmietaną i rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2656
Składniki:
- 40 g krewetek mrożonych
- 1 pęczek rukoli
- 1 opakowanie śmietany 18 %
- 1 łyżka mielonej, czerwonej papryki
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- sól
Opis przygotowania:
Rukolę wraz z pomidorami dobrze umyć i osączyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić, oprószyć mieloną papryką oraz solą i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Krewetki posypać rukolą i pokrojoną w plastry czerwoną cebulą. Pomidory pokroić na drobne kawałki, a następnie dodać do rukoli. Całość polać rozmieszaną widelcem śmietaną.
Komentarze (1)
"Wynalazek" całkowicie zjadliwy :) Rukola trochę jałowa. Świetna sprawa na szybką przekąskę