Krewetki ze śmietaną i rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2656
Krewetki ze śmietaną i rukolą
fot. david.nikonvscanon / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g krewetek mrożonych
  • 1 pęczek rukoli
  • 1 opakowanie śmietany 18 %
  • 1 łyżka mielonej, czerwonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • sól

Opis przygotowania:

Rukolę wraz z pomidorami dobrze umyć i osączyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić, oprószyć mieloną papryką oraz solą i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Krewetki posypać rukolą i pokrojoną w plastry czerwoną cebulą. Pomidory pokroić na drobne kawałki, a następnie dodać do rukoli. Całość polać rozmieszaną widelcem śmietaną.

Komentarze (1)

"Wynalazek" całkowicie zjadliwy :) Rukola trochę jałowa. Świetna sprawa na szybką przekąskę

Podobne przepisy

Więcej przepisów