Krewetki w curry ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1346
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kg mrożonych krewetek
- 1 pęczek szpinaku
- 0,5 łyżeczki mielonego curry
- 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Następnie krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oczyszczone wcześniej krewetki, oprószyć je curry, szczyptą pieprzu oraz soli, dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez trzy minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu im wyłożyć na talerz. Na to nałożyć pokrojony szpinak i skropić całość oliwą z oliwek.
Komentarze (0)