Krewetki w curry ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1346
Krewetki w curry ze szpinakiem
fot. Edsel L / C-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kg mrożonych krewetek
  • 1 pęczek szpinaku
  • 0,5 łyżeczki mielonego curry
  • 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Następnie krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oczyszczone wcześniej krewetki, oprószyć je curry, szczyptą pieprzu oraz soli, dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez trzy minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu im wyłożyć na talerz. Na to nałożyć pokrojony szpinak i skropić całość oliwą z oliwek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów