Komosa ryżowa z masłem i szpinakiem w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 767
Komosa ryżowa z masłem i szpinakiem w curry
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 0,5 łyżeczki curry
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, dodać do niej masło, wsypać curry oraz szczyptę soli, dobrze rozmieszać widelcem i dodać do szpinaku na talerzu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy