Kremówka kokosowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2992
Składniki:
- Ciasto:
- 1/2 kostki margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 szklani mąki
- 2 jajka
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Masa budyniowa:
- 1 litr mleka
- 3 budynie śmietankowe
- Masa kokosowa:
- 2 jajka
- 1/2 szklani cukru
- 200 gram wiórków kokosowych
- 1/2 kostki margaryny
Opis przygotowania:
Z w/w składników zagnieść ciasto i rozłożyć na blaszce wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułka. Budynie ugotować w litrze mleka i rozłożyć na cieście. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i kokos, dobrze wymieszać, dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Na masę budyniową wyłożyć masę kokosową i piec 40 minut w temp. 175 stopni.
Komentarze (0)