Krem jogurtowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 3272

Składniki:

  • 3 pojemniki jogurtu
  • 2 jaja
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • mleko
  • tarta czekolada

Opis przygotowania:

Jogurt, żółtka, sok z cytryny i cukier zmiksować. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnego mleka, potem dodać mleko gorące, rozmieszać do rozpuszczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Krem zmiksować z żelatyną, następnie wymieszać z pianą. Odstawić do ostudzenia. Podawać posypany czekoladą.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów