Krążki z ryby z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3304
Składniki:
- 80 dkg filetu z ryby
- jajko
- mała cebula
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- mała bułka
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki tartej bułki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
- 10 dkg sera tylżyckiego lub innego
Opis przygotowania:
Bułkę namoczyć w mleku, filet zmielić w maszynce wraz z odciśniętą bułką, cebulę podsmażyć na maśle i również przepuścić przez maszynkę wraz z filetem. Do masy dodać pietruszkę zieloną, jajko, sól i pieprz. Starannie wyrobić na jednolitą masę. Zrobić jednakowej wielkości krążki, spłaszczyć je nożem lub łopatką, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Po usmażeniu na każdy krążek dać plasterek sera żółtego, patelnię przykryć pokrywką trzymać na ogniu przez 2-3 min, aż ser się rozpuści i od razu serwować danie.
Jest to danie obiadowe, do tego dodaję ziemniaki i surówkę z kiszonek kapusty. Smacznego.
Jest to danie obiadowe, do tego dodaję ziemniaki i surówkę z kiszonek kapusty. Smacznego.
Komentarze (0)