Krab z warzywami w sosie hamburgerowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1392
Składniki:
- 350 g mrożonego mięsa z kraba
- 4 łyżki sosu hamburgerowego
- 4 czarne pomidory
- 4 łyżki oleju z pestek winogron do smażenia
- 1 główka sałaty
- 1 szklanka mąki ryżowej
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Sałatę oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć na talerz. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do sałaty. Mięso homara rozmrozić i umyć pod bieżącą wodą. Mąkę ryżową wymieszać ze szczypta soli i mielonym białym pieprzem. Następnie rozmrożone mięso z homara oprószyć wymieszanymi składnikami z mąką i smażyć je w mocno rozgrzanym oleju z pestek winogron na patelni na rumiany kolor. Gotowe ściągnąć z patelni, osączyć z tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko polać sosem do hamburgerów.
Komentarze (0)