Kotlety z kaszy gryczanej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 4100
Składniki:
- 2 szklanki kaszy gryczanej
- 4 szklanki wody
- 2 małe cebule
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 2,5 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka zielonej pietruszki
- olej sojowy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kaszę odmierzyć, wypłukać, zalać gorącą, osoloną wodą i dodać olej. Zagotować mieszając. Ugotować w naczyniu do gotowania kasz w parze. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, zeszklić na złoty kolor, dodać do kaszy wraz z jajkiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Dobrze wyrobić, formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Przed podaniem kotlety posypać opłukaną i drobno pokrojoną zieloną pietruszką.
Przed podaniem kotlety posypać opłukaną i drobno pokrojoną zieloną pietruszką.
Komentarze (0)