Kotlety ryżowe z curry i mleka kokosowego

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2114
Kotlety ryżowe z curry i mleka kokosowego
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać zalać, mlekiem kokosowym wymieszanym z curry, ugotować i odparować. Następnie, kiedy jest jeszcze gorący, uformować z niego łyżką małe kotleciki i wyłożyć na talerz. Masło stopić z 1 łyżeczką soli na patelni i polać całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów