Deser z mango, jagód, mleka sojowego i agaru
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3184
Składniki:
- 4 łyżki syropu z agawy
- 4 łyżki wrzącej wody
- 2 łyżeczki agaru w proszku
- 2 mango
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 szklanka mleka sojowego
- 1 szklanka śmietanki sojowej
- 1 szklanka jagód
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Agar dodać do wrzącej wody i mieszać do czasu, aż się rozpuści. Następnie mleko sojowe zmieszać z sokiem z agawy, podgrzać (ale nie gotować), ściągnąć z ognia i dokładnie wymieszać z rozpuszczonym agarem. Potem przestudzić w lodowce. Śmietankę sojową ubić z cukrem waniliowym na puszystą pianę, nałożyć na przestudzone mleko i wstawić ponownie do lodówki na 7 minut. W tym czasie mango, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ zmiksować mikserem i dodać go do wyciągniętego z lodówki deseru. Całość udekorować jagodami.
Komentarze (0)