Kotlety mielone z ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 10429
Składniki:
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 150 g ryżu
- 300 ml bulionu
- 1 cebula
- 100 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 250 ml bulionu
- 150 ml śmietany
- 1 cytryna
Opis przygotowania:
Ryż ugotuj w 300 ml bulionu i ostudź. Uduś na łyżce masła posiekaną cebulę. Ryż, cebulę, jajko, sól oraz pieprz dodaj do mięsa i dokładnie wyrób. Uformuj kotlety, obtocz w mące, zrumień na tłuszczu, zalej 250 ml bulionu i duś pod przykryciem 5 minut. Następnie wlej śmietanę, wciśnij sok z cytryny i duś jeszcze przez 5 minut. Podawaj z duszonymi buraczkami lub szpinakiem.
Smacznego.
Smacznego.
Komentarze (2)
ujdzie....
to raczej klopsy z ryzem ma nie kotlety mielone