Mielone z niespodzianką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3251

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 1 bułka
  • średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • 10 dkg sera żółtego
  • 10 dkg szynki wędzonej lub innej wędliny
  • 3-4 kawałki papryki konserwowej lub 1 ogórek konserwowy
  • 1 jajko i bułka tarta
  • keczup
  • ser żółty
  • plasterki
  • tłuszcz do smażenia.

Opis przygotowania:

Bułkę namoczyć, odcisnąć dodać do mięsa, cebulę drobno pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Całość podzielić na porcje jak na mielone. Uformować cienkie placki. Ser, szynkę i paprykę pokroić w kostkę układać na placuszkach z mięsa, całość zrolować lub położyć drugi placuszek zlepić brzegi i uformować owalny kotlet. Rozbić jajko widelcem kotlety panierować w jajku i tartej bułce. Kotlety zrumienić z obydwu stron następnie zmniejszyć ogień przykryć patelnię i smażyć jeszcze 20-25 minut, w zależności od wielkości kotlecików, pod koniec smażenia zrobić kleks z keczupu na każdym kotlecie położyć plasterek sera żółtego przykryć patelnię na około 3 minuty. Podawać z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

Autor: irena

Komentarze (4)

Bardzo smakowite Poleam

Cieszę się że smakowało, Pozdrawiam

super,przepis!!!!

Miło mi że smakowało!

Podobne przepisy

Więcej przepisów