Kotlety cukiniowo - bakłażanowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1015
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- olej
- 1 łyzka siemnienia lnianego
- 150 g kiełbasy
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- pieprz ziołowy
- vegeta
- 100 g sera żółtego
- 1 pomidor
Opis przygotowania:
1.bakłażana umyć,oczyścić z pestek,drobno pokroić.Posolić, odstawić na 15 minut,opłukać i dusić 10 minut.Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na innej patelni.Cukinię obrać i zetrzeć na tarce.Połączyć z siemieniem lnianym ,mąkami i jajkiem.Doprawić.Smazyć do zarumienienie.Kotleciki posypać serem ,ozdobić pomidorem.
Komentarze (0)