Koper włoski z karczochami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1545
Składniki:
- 2 karczochy
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 koper włoski
- 1 zielony koperek do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczoch pozbawić ostrych końcówek, po czym razem z koprem włoskim włożyć razem do jednego rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby zakrywała składniki i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie koper włoski pokroić na małe kawałki, karczochy pozbawić rdzenia, a ich liście drobno pokroić i razem z pokrojonym koprem wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobno i wymieszą z oliwa z oliwek. Po wymieszaniu polać tym warzywa. Na wszystko nałożyć musztardę i posypać zielonym koperkiem.
Komentarze (0)