Koper włoski z karczochami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1545
Koper włoski z karczochami
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 karczochy
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 koper włoski
  • 1 zielony koperek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczoch pozbawić ostrych końcówek, po czym razem z koprem włoskim włożyć razem do jednego rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby zakrywała składniki i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie koper włoski pokroić na małe kawałki, karczochy pozbawić rdzenia, a ich liście drobno pokroić i razem z pokrojonym koprem wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobno i wymieszą z oliwa z oliwek. Po wymieszaniu polać tym warzywa. Na wszystko nałożyć musztardę i posypać zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów