Koper smażony z jogurtem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1626
Składniki:
- 200 ml jogurtu greckiego
- 4 łyżki oleju
- 1 koper naciowy
- zielony koperek
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Koper dokładnie umyć, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Po tym czasie odcedzić i pokroić na kawałki. Na talerz wyłożyć jogurt grecki. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do tego pokrojony koper. Smażyć go do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do jogurtu na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać zielonym koperkiem
Komentarze (0)