Koper smażony z jogurtem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1418
Koper smażony z jogurtem
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 koper naciowy
  • zielony koperek
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Koper dokładnie umyć, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Po tym czasie odcedzić i pokroić na kawałki. Na talerz wyłożyć jogurt grecki. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do tego pokrojony koper. Smażyć go do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do jogurtu na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać zielonym koperkiem

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów