Komosa ryżowa z awokado i limonką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 623
Składniki:
- 2 szklanki komosy ryżowej
- 2 łyżki masła
- 2 dojrzale awokado
- 1 limonka
- 1 suszona, czerwona papryczka chili
- sól
- pieprz czarny (mielony)
Opis przygotowania:
Awokado i limonkę umyć i odsączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować. Suszoną papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić ją drobno. Masło stopić na rozgrzanej patelni, po czym dodać do niego pokrojoną wcześniej papryczkę chili i odparowaną komosę ryżową. Składniki te oprószyć szczyptą mielonego czarnego pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone w cienkie plastry awokado i limonkę.
Komentarze (0)