Sałatka z komosą ryżową, burakami i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 923
Sałatka z komosą ryżową, burakami i owocami
fot. Arzamasova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g komosy ryżowej
  • 2 gotowane, czerwone buraki
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki łuskanych pistacji
  • 2 łyżki łuskanych nasion granatu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Pomarańcze oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze pokroić na kawałki. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Buraki gotowane pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i dodać do pokrojonych wcześniej czerwonych buraczków. Do tego nasiona granatu, pokrojone pomarańcze i natkę zielonej pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać, przesypać na talerz i posypać łuskanymi pistacjami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów