Sałatka z komosą ryżową, burakami i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1155
Składniki:
- 300 g komosy ryżowej
- 2 gotowane, czerwone buraki
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki łuskanych pistacji
- 2 łyżki łuskanych nasion granatu
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Pomarańcze oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze pokroić na kawałki. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Buraki gotowane pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i dodać do pokrojonych wcześniej czerwonych buraczków. Do tego nasiona granatu, pokrojone pomarańcze i natkę zielonej pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać, przesypać na talerz i posypać łuskanymi pistacjami.
Komentarze (0)