Komosa ryżowa z mango i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1716
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 białe cebule
- 1 mango
- 1 czerwona cebula
- 1 szklanka komosy ryżowej
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz mango umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i połączyć z mango w misce. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni i dodać do składników w misce. Następnie komosę ryżową zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać ze składnikami z miski. Wymieszane składniki przełożyć na talerz. Cebulę białą obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry, oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu, zrumienić na pozostałym oleju na patelni i dodać do całości.
Komentarze (0)