Komosa ryżowa z mango i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1532
Komosa ryżowa z mango i cebulą
fot. Kelly Schott / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 białe cebule
  • 1 mango
  • 1 czerwona cebula
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki oraz mango umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i połączyć z mango w misce. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni i dodać do składników w misce. Następnie komosę ryżową zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać ze składnikami z miski. Wymieszane składniki przełożyć na talerz. Cebulę białą obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry, oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu, zrumienić na pozostałym oleju na patelni i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów