Sałatka z komosą ryżową, mango i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3421
Składniki:
- 250 g białej fasoli w zlewie
- 150 g zielonego groszku w zalewie
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 czerwone papryki
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 mango
- 1 skórka z cytryny
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę i groszek osączyć z zalewy i zmieszać ze sobą w misce. Paprykę, seler, mango i skórkę cytryny umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Następnie paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę, seler pokroić na drobne kawałki, a skórkę z cytryny w cienkie paski. Składniki te przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i przypiekać przez 1 minutę, po czym przełożyć do składników w misce. Komosę ryżową dokładnie opłukać pod bieżąca wodą, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać ze wszystkimi składnikami.
Komentarze (0)