Kolorowa zupa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1851

Składniki:

  • 1 udo z kurczaka
  • 1 włoszczyzna
  • 4 łyżki zielonego groszku
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 pęczek młodej marchewki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ugotować wywar z kurczaka i włoszczyzny w 1,5 l wody. Marchewkę pokroić w krążki i razem z zielonym groszkiem dodać do gotującej się zupy. Gotować jeszcze do 20 minut. W czasie gotowania przyrządzić lane kluski z 1 jajka i 2 łyżek mąki, ubijając cały czas na lane ciasto. Gotowe ciasto wlać do zupy przed końcem jej gotowania. Zupę wymieszać i dodać do niej śmietanę i skrojony drobno zielony koperek. Podajemy na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów