Kolorowa zupa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2112
Składniki:
- 1 udo z kurczaka
- 1 włoszczyzna
- 4 łyżki zielonego groszku
- 4 łyżki śmietany
- 1 pęczek młodej marchewki
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ugotować wywar z kurczaka i włoszczyzny w 1,5 l wody. Marchewkę pokroić w krążki i razem z zielonym groszkiem dodać do gotującej się zupy. Gotować jeszcze do 20 minut. W czasie gotowania przyrządzić lane kluski z 1 jajka i 2 łyżek mąki, ubijając cały czas na lane ciasto. Gotowe ciasto wlać do zupy przed końcem jej gotowania. Zupę wymieszać i dodać do niej śmietanę i skrojony drobno zielony koperek. Podajemy na gorąco.
Komentarze (0)