Kolorowa sałatka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1881

Składniki:

  • 2 główki czerwonej sałaty
  • 20 dkg roszponki
  • 25 dkg śmietany kremówki
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Sałatę i roszponkę dokładnie umyć i osuszyć. Śmietanę lekko ubić. Podczas ubijania śmietany dodać do niej sok z cytryny, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Sałatę czerwoną i roszponkę pokroić w paski, przełożyć do salaterki i polać wymieszaną śmietana z sokiem cytrynowym. Sałata najlepiej smakuje z grzankami z chleba tostowego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów