Kolorowa sałatka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1881
Składniki:
- 2 główki czerwonej sałaty
- 20 dkg roszponki
- 25 dkg śmietany kremówki
- sok z jednej cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę i roszponkę dokładnie umyć i osuszyć. Śmietanę lekko ubić. Podczas ubijania śmietany dodać do niej sok z cytryny, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Sałatę czerwoną i roszponkę pokroić w paski, przełożyć do salaterki i polać wymieszaną śmietana z sokiem cytrynowym. Sałata najlepiej smakuje z grzankami z chleba tostowego.
Komentarze (0)