Kółka cytrynowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1752
Składniki:
- cytryna
- kilka liści natki pietruszki
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Sparzoną cytrynę dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym.
[b]2.[/b] Nożem do wycinania rowków wyciąć w skórce od góry do dołu kanaliki.
[b]3.[/b] Cytrynę pokroić nożem kuchennym w cienkie plastry żeby łatwo można było je ułożyć.
[b]4.[/b] Usunąć pestki naciąć plastry cytryny od brzegu do środka. Końce wywinąć na zewnątrz i ustawić plasterki. Przybrać natką pietruszki.
[b]2.[/b] Nożem do wycinania rowków wyciąć w skórce od góry do dołu kanaliki.
[b]3.[/b] Cytrynę pokroić nożem kuchennym w cienkie plastry żeby łatwo można było je ułożyć.
[b]4.[/b] Usunąć pestki naciąć plastry cytryny od brzegu do środka. Końce wywinąć na zewnątrz i ustawić plasterki. Przybrać natką pietruszki.
Komentarze (0)