Koktajl kokosowo-warzywny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1463
Koktajl kokosowo-warzywny
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 zielone ogórki
  • 1 mango
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • pęczek świeżego szpinaku

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, pozbawić pestki, a miąższ pokroić na kawałki i przełożyć go do miksera. Ogórki obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do mango w mikserze. Potem dodać do tego szpinak. Całość zalać mlekiem kokosowym, po czym wsypać do tego wiórki kokosowe oraz kruszony lód, zmiksować mikserem i przelać do szklanki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów