Koktajl gruszkowo-rabarbarowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1839
Składniki:
- 150 ml białego ginu
- 1 łodyga rabarbaru
- 1 gruszka Bera
- garść kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Lód przesypać do szklanki. Rabarbar oraz gruszkę umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Gruszkę pozbawić gniazd nasiennych, po czym miąższ z gruszki i rabarbaru pokroić na kawałki i przełożyć do blendera (dwa małe kawałki obranego rabarbaru pozostawić do dekoracji). Następnie do blendera wlać gin i razem miksować przez 30 sekund. Zmiksowanymi składnikami zalać lód w szklance. Całość udekorować pozostawionymi kawałkami rabarbaru.
Komentarze (0)