Knedle serowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3798
Składniki:
- 2-3 jajka
- 5 dag masła lub margaryny
- 30 dag sera twarogowego
- 6 dag mąki
- 8 dag kaszy manny
- sól do smaku
- 4 dag masła lub margaryny
- 2 dag bułki tartej
Opis przygotowania:
Jajka umyj, wybij ze skorupek, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z masłem i zmielonym twarożkiem, wymieszaj z przesianą mąką i kaszą oraz ubitą na sztywno pianą z białek, posól. Formuj małe kule na stolnicy posypanej mąką i gotuj je we wrzącej osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjmij, odsącz, polej zrumienioną bułką tartą wymieszaną ze stopionym masłem.
Komentarze (0)