Knedle serowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3623

Składniki:

  • 2-3 jajka
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 30 dag sera twarogowego
  • 6 dag mąki
  • 8 dag kaszy manny
  • sól do smaku
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 2 dag bułki tartej

Opis przygotowania:

Jajka umyj, wybij ze skorupek, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z masłem i zmielonym twarożkiem, wymieszaj z przesianą mąką i kaszą oraz ubitą na sztywno pianą z białek, posól. Formuj małe kule na stolnicy posypanej mąką i gotuj je we wrzącej osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjmij, odsącz, polej zrumienioną bułką tartą wymieszaną ze stopionym masłem.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów