Kiełbasa zwyczajna na obiad
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6947
Składniki:
- 40 dkg kiełbasy zwyczajnej
- 20 dkg cebuli
- 30 dkg świeżych lub mrożonych pomidorów, lub mały przecier pomidorowy
- 4 dkg tłuszczu
Opis przygotowania:
Kiełbasę pokroić na porcje, przeciąć wzdłuż każdy kawałek i ponacinać skórkę skośnie. Ułożyć kiełbasę na tłuszczu na patelni, dodać pokrojoną w krążki cebulę. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki i pokroić w krążki i rozłożyć na kiełbasie i cebuli. Wszystko przykryć i dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Zamiast pomidorów można dać mały przecier pomidorowy.
Komentarze (1)
Wyglada bardzo nieapetycznie !