Kiełbasa z boczkiem, serem, groszkiem i makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1462
Kiełbasa z boczkiem, serem, groszkiem i makaronem
fot. opacity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g groszku w zalewie
  • 200 g makaronu pappardelle
  • 15 g wędzonego boczku
  • 15 g sera brie
  • 2 pęta białej kiełbasy
  • szczypta mielonej gorczycy
  • sól

Opis przygotowania:

Groszek osączyć z zalewy. Makaron pappardelle wrzucić do 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie boczek wędzony pokroić w kostkę, ser bier pokruszyć na małe kawałeczki. Potem pokrojony boczek przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i lekko go zrumienić. Do zrumienionego boczku dodać pokruszony wcześniej ser brie oraz ugotowany makaron. Całość oprószyć szczyptą mielonej gorczycy i smażyć razem przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę białą przełożyć do rondla, zalać ja wodą, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić na porcje i dodać do składników na talerzu. Wszystko wyłożyć osączonym groszkiem z zalewy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów