Kiełbasa z boczkiem, serem, groszkiem i makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1677
Składniki:
- 200 g groszku w zalewie
- 200 g makaronu pappardelle
- 15 g wędzonego boczku
- 15 g sera brie
- 2 pęta białej kiełbasy
- szczypta mielonej gorczycy
- sól
Opis przygotowania:
Groszek osączyć z zalewy. Makaron pappardelle wrzucić do 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie boczek wędzony pokroić w kostkę, ser bier pokruszyć na małe kawałeczki. Potem pokrojony boczek przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i lekko go zrumienić. Do zrumienionego boczku dodać pokruszony wcześniej ser brie oraz ugotowany makaron. Całość oprószyć szczyptą mielonej gorczycy i smażyć razem przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę białą przełożyć do rondla, zalać ja wodą, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić na porcje i dodać do składników na talerzu. Wszystko wyłożyć osączonym groszkiem z zalewy.
Komentarze (0)