Kiełbasa z fasolą i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1231
Składniki:
- 400 g fasoli Jaś
- 300 g kiełbasy Śląskiej
- 4 łyżki oleju
- 0,5 łyżeczki ostrej mielonej czerwonej papryki
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę oraz natką zielonej pietruszki umyć, następnie fasolę przełożyć do rondla, zalać ją lekko osoloną wodą i moczyć przez 3 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę i lekko ją zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zrumienionej kiełbasy dodać ugotowaną wcześniej fasolę. Oba składniki oprószyć mieloną papryką czerwoną i dokładnie wymieszać. Całość smażyć na średnim ogniu do chwili, aż fasola zacznie się rumienić. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)