Wieprzowina w cieście francuskim

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4095
Wieprzowina w cieście francuskim
fot. marcoverch (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 20 dag sera pleśniowego
  • żółtko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Polędwiczki umyć i osuszyć. Oprószyć je solą i pieprzem, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, osączyć na papierowym ręczniku i ostudzić. Ser pokroić w cienkie plasterki. Rozmrożone ciasto rozwałkować i ułożyć na nim obłożone serem mięso. Zwinąć w rulon, posmarować żółtkiem. Ułożyć je na natłuszczonej blasze, piec 30 minut w temp. 200 st. C.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów