Wieprzowina w cieście francuskim
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4095
Składniki:
- 2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 20 dag sera pleśniowego
- żółtko
- olej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Polędwiczki umyć i osuszyć. Oprószyć je solą i pieprzem, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, osączyć na papierowym ręczniku i ostudzić. Ser pokroić w cienkie plasterki. Rozmrożone ciasto rozwałkować i ułożyć na nim obłożone serem mięso. Zwinąć w rulon, posmarować żółtkiem. Ułożyć je na natłuszczonej blasze, piec 30 minut w temp. 200 st. C.
Komentarze (0)