Kasza ze śliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 558

Składniki:

  • 250 g śliwek kalifornijskich bez pestek
  • 2 szklanki kaszy pęczak
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka tartej skorki pomarańczowej
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Kaszę opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, dodać do tego śliwki kalifornijskie, wsypać szczyptę soli i cukier. Całość zalać 4 szklankami wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu składniki odparować i kiedy są jeszcze gorące, dodać do nich masło, tartą skórkę pomarańczową i dobrze rozmieszać. Następnie wszystko wyłożyć do miski i udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy