Kasza ze śliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1103
Składniki:
- 250 g śliwek kalifornijskich bez pestek
- 2 szklanki kaszy pęczak
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka tartej skorki pomarańczowej
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Kaszę opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, dodać do tego śliwki kalifornijskie, wsypać szczyptę soli i cukier. Całość zalać 4 szklankami wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu składniki odparować i kiedy są jeszcze gorące, dodać do nich masło, tartą skórkę pomarańczową i dobrze rozmieszać. Następnie wszystko wyłożyć do miski i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)