Tort ryżowy z owocami i miodem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 604
Tort ryżowy z owocami i miodem
fot. bondarillia (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 ml płynnego miodu wielokwiatowego
  • 8 wafli ryżowych
  • 4 pomarańcze
  • 4 miękkie gruszki
  • 2 łyżki łuskanych nasion granatu
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Gruszki, pomarańcze oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Gruszki pozbawić gniazd nasiennych , a miąższ pokroić w cienkie plastry. Pokrojone owoce przełożyć razem na wafle ryżowe, polać je płynnym miodem i położyć jeden na drugim. Całość posypać łuskanymi nasionami granatu i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów