Tort ryżowy z owocami i miodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 604
Składniki:
- 400 ml płynnego miodu wielokwiatowego
- 8 wafli ryżowych
- 4 pomarańcze
- 4 miękkie gruszki
- 2 łyżki łuskanych nasion granatu
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Gruszki, pomarańcze oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Gruszki pozbawić gniazd nasiennych , a miąższ pokroić w cienkie plastry. Pokrojone owoce przełożyć razem na wafle ryżowe, polać je płynnym miodem i położyć jeden na drugim. Całość posypać łuskanymi nasionami granatu i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)