Kasza z sokiem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1221
Składniki:
- 100 ml soku z jagód
- 50 ml śmietany 32%
- 2 łyżki cukru
- 1 l mleka 2%
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 łyżeka cukru pudru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Szklankę kaszy manny przesypać do kubka, zalać ją 1 szklanką mleka i rozmieszać, aby nie było grudek. Pozostałe mleko przelać do rondla, wsypać do tego cukier, szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Następnie do wrzących składników wlać rozmieszaną wcześniej kaszę mannę z mlekiem. Całość wymieszać drewnianą łyżką i gotować do chwili, aż składniki zgęstnieją. Wtedy ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Polać sokiem jagodowym oraz śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem.
Komentarze (0)