Kasza manna zapiekana z sokiem brzozowym i melisą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2483
Składniki:
- 2 szklanki kaszy manny
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 truskawki
- 2 gałki lodów kawowych
- 2 liście mięty
- 1 butelka (300 ml) gotowego soku z brzozy z melisą
Opis przygotowania:
Kaszę mannę wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać do niej cukier puder i dokładnie wymieszać. Następnie wlać gotowy sok z brzozy i melisy. Całość mieszać do czasu. aż kasza się zarumieni, następnie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i przestudzić. Na przestudzoną kaszę wyłożyć gałkę lodów kawowych, a obok niego położyć umytą i osączoną z wody truskawkę. Przed podaniem deser udekorować listkiem mięty.
Komentarze (0)