Kasza jęczmienna z bobem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3180
Składniki:
- 30 dag bobu
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 szklanka kaszy jęczmiennej
- 0,5 kostki masła
- 1 pęczek zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Kaszę dokładnie opłukać, ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i wyłożyć na talerz. Bób zalać 0,5 l wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do kaszy. Masło roztopić na patelni, po czym przelać na bób z kaszą. Pomidorki koktajlowe opłukać, osączyć z wody i dodać do całości. Wszystko udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)