Karkówka z sałatą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1186
Składniki:
- 400 g karkówki wieprzowej bez kości
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Karkówkę wieprzową podzielić na porcje, oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni, na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć ją z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Sałatę rzymską umyć, osączyć z wody, podzielić na liście i smażyć ją na rozgrzanym maśle na patelni do chwili, aż się zeszkli. Wtedy ściągnąć ją z patelni i dodać do mięsa na talerzu.
Komentarze (0)