Kanapki z warzywami i jogurtem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1934
Składniki:
- 100 ml jogurtu greckiego
- 4 ziemniaki
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 1 bagietka
- 1 cebula
- natka zielonego jarmużu do dekoracji
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości w mundurkach i odcedzić. Odcedzone obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych ziemniaków. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko udekorować natką zielonego jarmużu.
Komentarze (0)