Kanapki z tuńczykiem i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3187
Składniki:
- 600 g papryki konserwowej w zalewie
- 400 g tuńczyka z zalewie własnej
- 1 cebula
- 1 bagietka
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć i pokroić drobno. Bagietkę pokroić na cienkie kromki. Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do osączonej ryby. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć na pokrojona bagietkę. Paprykę oąaczyć z zalewy i dodać do składników. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)