Kanapki z lososiem, papajami i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1646
Kanapki z lososiem, papajami i kaparami
fot. Jeremy Keith / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonego łososia w plastrach
  • 4 bułki z sezamem
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 papaje
  • 2 czerwone cebule
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Papaje umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Kapary osączyć z zalewy. Bułki przekroić na połówki, wysmarować je masłem, nałożyć na nie plastry wędzonego łososia i pokrojone plastry papai. Następnie cebule obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Wszystko posypać osaczonymi z zalewy kaparami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów