Kanapki z lososiem, papajami i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1646
Składniki:
- 20 g wędzonego łososia w plastrach
- 4 bułki z sezamem
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 2 papaje
- 2 czerwone cebule
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Papaje umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Kapary osączyć z zalewy. Bułki przekroić na połówki, wysmarować je masłem, nałożyć na nie plastry wędzonego łososia i pokrojone plastry papai. Następnie cebule obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Wszystko posypać osaczonymi z zalewy kaparami.
Komentarze (0)