Kalarepki z nadzieniem sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1832
Składniki:
- 8 młodych kalarepek
- 80 g soi
- 1 łyżka utartego chrzanu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki mleka
- natka zielonej pietruszki
- 1 sałata
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Kalarepki oczyścić, obrać i wydrążyć z nich miąższ. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek. Ugotować soję na miękko, po ugotowaniu rozetrzeć ją z żółtkami ugotowanych jajek. Dodając do tego jogurt, mleko i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawić solą i pieprzem, dobrze rozetrzeć i wymieszać. Gotową pastą napełnić kalarepki, a następnie ułożyć je na liściach zielonej sałaty.
Komentarze (0)