Kalafior z makaronem, migdałami i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1218
Kalafior z makaronem, migdałami i mango
fot. veritatem / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 250 g całych migdałów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 owoce mango
  • 2 łyżeczki czarnego sezamu
  • 1 główka kapusty chińskiej
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Kapustę chińską pokroić na małe kawałki. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie paski. Następnie makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i dodać do ugotowanego wcześniej makaronu. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i prażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do makaronu z kalafiorem. Dodać do tego pokrojoną kapustę chińską, mango, wlać oliwę z oliwek, wsypać czarny sezam, dobrze wymieszać i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów