Kalafior z makaronem, migdałami i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1218
Składniki:
- 300 g makaronu tagliatelle
- 250 g całych migdałów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 owoce mango
- 2 łyżeczki czarnego sezamu
- 1 główka kapusty chińskiej
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Kapustę chińską pokroić na małe kawałki. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie paski. Następnie makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i dodać do ugotowanego wcześniej makaronu. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i prażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do makaronu z kalafiorem. Dodać do tego pokrojoną kapustę chińską, mango, wlać oliwę z oliwek, wsypać czarny sezam, dobrze wymieszać i podawać do spożycia.
Komentarze (0)