Kalafior z komosą ryżową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3843
Składniki:
- 1 duży kalafior
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek drobnego szczypiorku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Kalafiora umyć, pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i lekko zrumienić na rozgrzanej mocno oliwie na patelni. Zrumienionego ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Do odparowanej, ale jeszcze gorącej komosy, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z kalafiorem na talerzu. Szczypiorek umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i posypać nim całość.
Komentarze (0)