Kalafior z komosą ryżową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3843
Kalafior z komosą ryżową
fot. jules:stonesou / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Kalafiora umyć, pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i lekko zrumienić na rozgrzanej mocno oliwie na patelni. Zrumienionego ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Do odparowanej, ale jeszcze gorącej komosy, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z kalafiorem na talerzu. Szczypiorek umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i posypać nim całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów