Kalafior z komosą ryżową i podgrzybkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 856
Składniki:
- 250 g świeżych podgrzybków
- 3 łyżki masła
- 1,5 szklanki komosy ryżowej
- 1 kalafior
- garstka liści z nasturcji
- sól
Opis przygotowania:
Kalafiora, grzyby oraz nasturcję umyć i osączyć z wody. Następnie kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać ją 2,5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i wyłożyć na talerz. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego pokrojone w kostkę podgrzybki. Grzyby smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty, potem dodać do nich ugotowanego wcześniej kalafiora. Doprawić go do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż kalafior zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do komory na talerzu. Wszystko udekorować listkami nasturcji
Komentarze (0)