Kalafior smażony z gorczycą, chili i szczypiorkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2935
Składniki:
- 1 duży kalafior
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 suszona papryczka chili
- 2 łyżeczki gorczycy
- sól
- olej go głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Kalafiora dokładnie umyć, osączyć z wody, podzielić na różyczki i odciąć głąb. Rozgrzać mocno 1 szklankę oleju w rondlu, dodać do niego posolonego kalafiora, smażyć przez około 2-3 minuty do czasu, aż się przyrumieni, następnie osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, wrzucić pokrojoną drobno papryczkę chili, szczypiorek pokrojony na kawałki i gorczycę, następnie smażyć przez 1 minutę i przełożyć na kalafiora.
Komentarze (0)