Kaczka grillowana z wiśniami i ananasem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 561
Kaczka grillowana z wiśniami i ananasem
fot. gresei (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g piersi z kaczki
  • 100 ml konfitury z wiśni
  • 4 plastry ananasa w zalewie z puszki (plastry)
  • 4 łyżki oleju
  • świeża bazylia do dekoracji
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Piersi z kaczki wysmarować olejem, oprószyć je solą oraz pieprzem i grillować na ruszcie do chwili, aż mięso się zarumieni. Wtedy ściągnąć je z grilla, pokroić w plastry i wyłożyć na talerz. Mięso polać konfiturą z wiśni, dodać do tego odsączone z zalewy plastry ananasa i wszystko udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów