Kaczka grillowana z wiśniami i ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 561
Składniki:
- 400 g piersi z kaczki
- 100 ml konfitury z wiśni
- 4 plastry ananasa w zalewie z puszki (plastry)
- 4 łyżki oleju
- świeża bazylia do dekoracji
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Piersi z kaczki wysmarować olejem, oprószyć je solą oraz pieprzem i grillować na ruszcie do chwili, aż mięso się zarumieni. Wtedy ściągnąć je z grilla, pokroić w plastry i wyłożyć na talerz. Mięso polać konfiturą z wiśni, dodać do tego odsączone z zalewy plastry ananasa i wszystko udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)