Kaalikeitto (zupa)
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1637
Składniki:
- 200 g filetów z morszczuka
- 40 g mortadeli
- 4 ziemniaki
- 3 marchewki
- 2 cebule
- 2 pietruszki (korzeń)
- 2 ziela angielskie
- 1,5 l wody
- 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
- 1 liść laurowy
- ćwiartka białej kapusty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Morszczuka i mortadelę pokroić na kawałki i przełożyć do rondla. Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników. Kapustę zszatkować na tarce
jarzynowej o grubych oczkach i dodać całości wraz z pokrojoną na kawałki marchwią i pietruszką. Cebulę obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do pozostałych składników. Wszystko zalać lekko osoloną
wodą, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości składników.
jarzynowej o grubych oczkach i dodać całości wraz z pokrojoną na kawałki marchwią i pietruszką. Cebulę obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do pozostałych składników. Wszystko zalać lekko osoloną
wodą, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości składników.
Komentarze (0)