Jajka zapiekane z chlebem i serem pleśniowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3405
Składniki:
- 6 pieczarek
- 4 jajka
- 4 kromki chleba
- 4 liście szałwii
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 1 szklanka buliony warzywnego z kostki
- 0,5 łyżeczki czerwonej papryki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rozpuścić bulion warzywny w ciepłej wodzie i przelać do naczynia do zapiekania. Do bulionu dodać połamane kromki chleba i namoczyć. Obrać cebulę i pokroić ją w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobna kostkę. Pokrojone warzywa wymieszać, dodać do bulionu, doprawić pieprzem i solą. Dodać do tego pokrojony drobno ser pleśniowy i zapiec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni. Kiedy ser się rozpuści, wyciągnąć z piekarnika, wbić jajka i ponownie zapiekać w piekarniku, do czasu aż się zetną. Następnie wyciągnąć z piekarnika i oprószyć mieloną papryką.
Komentarze (0)