Jajka z pstrągiem, koprem, kaparami i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1573
Składniki:
- 100 g majonezu
- 6 jaj
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 1 koper włoski
- 1 wędzony pstrąg
- 1 cebula
- 1 łyżka soku cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w dużą kostkę do miski. Kapary osączyć z zalewy i dodać do pokrojonych jajek. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w mice. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do całości. Pstrąga wędzonego obrać ze skóry, ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, doprawić do smaku szczyptą, pieprzu, dodać do tego majonez i wszystko dobrze wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do kubka i podawać do spożycia.
Komentarze (0)