Jajka z pstrągiem, koprem, kaparami i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1573
Jajka z pstrągiem, koprem, kaparami i majonezem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g majonezu
  • 6 jaj
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 koper włoski
  • 1 wędzony pstrąg
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w dużą kostkę do miski. Kapary osączyć z zalewy i dodać do pokrojonych jajek. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w mice. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do całości. Pstrąga wędzonego obrać ze skóry, ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, doprawić do smaku szczyptą, pieprzu, dodać do tego majonez i wszystko dobrze wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do kubka i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów