Jajka z majonezem, jabłkiem i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1382
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 jabłka (Reneta)
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- szczypta soli
- natka selera
Opis przygotowania:
Jabłka oraz seler umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę do miski. Natkę selera pokroić drobno i dodać do pokrojonych jabłek. Kapary osączyć z zalewy, posiekać drobno i dodać do składników w misce. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać je ze skorupek, pokroić w dużą kostkę i dodać do całości. Następnie wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dodać do tego majonez, dobrze wymieszać i przełożyć do kubka.
Komentarze (0)