Jajka nadziewane maklerlą, serem i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1909
Jajka nadziewane maklerlą, serem i kawiorem
fot. citymama / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonego kawioru
  • 200 g czarnego kawioru
  • 200 g wędzonej makreli
  • 100 g białego sera twarogowego
  • 12 jaj
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka selera

Opis przygotowania:

Natkę selera umyć i osączyć z wody. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyłożyć na talerz. Makrelę wędzoną pozbawić skóry, ości i razem z serem twarogowym przepuścić przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do przepuszczonej ryby z serem. Następnie składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wlać do tego oliwę z oliwek, wymieszać, przełożyć do szprycy i wycisnąć na przekrojone jajka. Na to wyłożyć czerwony i czarny kawior i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów