Jajka nadziewane maklerlą, serem i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2127
Składniki:
- 200 g czerwonego kawioru
- 200 g czarnego kawioru
- 200 g wędzonej makreli
- 100 g białego sera twarogowego
- 12 jaj
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- natka selera
Opis przygotowania:
Natkę selera umyć i osączyć z wody. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyłożyć na talerz. Makrelę wędzoną pozbawić skóry, ości i razem z serem twarogowym przepuścić przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do przepuszczonej ryby z serem. Następnie składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wlać do tego oliwę z oliwek, wymieszać, przełożyć do szprycy i wycisnąć na przekrojone jajka. Na to wyłożyć czerwony i czarny kawior i udekorować natką selera.
Komentarze (0)