Jajka z kolorowym nadzieniem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2340
Składniki:
- 10 jajek
- 1 czerwona papryka
- kilka oliwek
- 1 cytryna
- 2 łyżki twarożku
- 250 ml majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka posiekanej natki
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde kroimy na pół wzdłuż i wyciągamy żółtko. Żółtko dodajemy do majonezu i ucieramy na gładką masę. Dzielimy masę na 3 części: do jednej dodajemy twarożek, do drugiej koncentrat pomidorowy, do trzeciej musztardę. Łyżeczką nakładamy masy do połówek jajek. Układamy na półmisku i dekorujemy zieleniną.
Komentarze (0)